måndag 31 augusti 2015

Dude, Where´s my car?

Bra helg faktiskt. Åt hummer hos en kompis igår. Älskar hummer. Särskilt när man gratinerar den i ugnen och dränker den i hälsosamma saker så som smör parmesan, vitlök, persilja charlottenlök och hela den där faderullan. Dessutom salted caramel sås med glass till efterrätt. Väldigt bra söndagsmiddag särskilt efter en sen lördagsnatt på Kaikku. Bra bakismat.

Imorse vandrade jag och Niki runt och letade efter bilen som inte längre stod parkerad vad vi parkerat den. Alltid lika underlig känsla det där (har man blivit galen?). Vi hittade den i och för sig. Borta vid Eiras hundpark med en saklig men väldigt röd lapp på. Dom är bra dom där nissarna på Helsingfors stad. De vet precis hur man förgyller ens måndagsmorgon. Tack för den.

Det är förresten första september imorgon. Dagen då Harry Potter börjar skolan och jag nästan årligen köper en kalender och i ungefär en vecka helt på riktigt tror att den här hösten är den hösten då jag kommer att bli en organiserad människa. I år är jag dock såpass vuxen att jag redan den 31 augusti inser att den grejen aldrig kommer att hända. Man blir med andra ord lite smartare när man blir äldre.

Hej så länge!



lördag 29 augusti 2015

Lördagshemeriet

Hej från ett lördagshem. Vårt hem håller mer eller mindre på att få lite mer hemaktiga toner. Hyllorna är uppe, vi har fått en tvättmaskin och senaste Millenium-boken är påbörjad. Tycker med och mer om den här lägenheten för var dag som går. Vill helst av allt bara vara hemma hela tiden. Men Milla gillar att gå ut och ikväll ska vi till The Cock på bajlo. Bra lördag.
 Stringhyllorna är äntligen på plats
 Sladdkaoset under TV:n. Stal bänken från landet. Den var röd för några år sen innan jag skrapade bort färgen och hittade det här underverket under.
 Kryddor från plantagen omplanterade i nya krukor 
 Nikis väldskarta där man skrapar precis som man gör med lotter varje land man besökt
 Roooosor
 Har än så länge bara läst 63 sidor. Men jag fastnade faktiskt efter en halv sida. Älskar när det händer.
Vår improviserade soffa..

onsdag 26 augusti 2015

HEJeriet

Fått upp String-hyllorna hemma nu. Även hunnit plocka upp alla böcker och sådant fuffens på dem dessutom. Nu måste vi bara fixa hem soffan och tvättmaskinen. Får blir ett projekt inom en seminära framtid. Har varit så stressad senaste veckan att allt jag skulle göra hamnade lite på hälft. Igår lyckades vi i alla fall städa ur min gamla lägenhet. Äntligen. Därefter gick vi på Mamma Mia. Jag, Niki och pappa. Jättekul att se faktiskt. Sådär 280 gånger bättre än Kristina från Duvemåla. Well well.

Höll dessutom någon form av Sociala medier kurs för Skannos personal imorse. Lyckades till och med tala långsamt och tydligt. Success. Riktigt kul start på morgonen. Annars då?

Den här veckan:

- Tömma min källare
- Fixa massa grejer med min internetbank som jag glömt
- Hämta mer möbler, inreda, fixa min garderob
- Farewell-dinner på lördag (kallas läcksaren eller liknande)
- Middag med favoritkvinna på söndag

måndag 24 augusti 2015

Det perfekta söndageriet

Istället för att ha söndagsångest gick vi på bröllisbrunch på Story med alla bakfulla bröllisgäster. Minglade runt i strålande solsken innan vi bestämde oss för att dra ut och åka båt. I tre olika båtar hängde vi därefter utanför Helsingfors och guppade runt. Fick plocka upp en norrman från segelbåten Havanna och köra honom till stan så att han hann med sitt flyg. Antar att det var ganska kul för de utländska gästerna att få uppleva helsingfors till havs. Förmodligen en perfektionen av söndagar. 
 Bruden
 Omelett


 Riki Veronika och Rikis båt. Ljuvlig gammal fiskebåt med puttrande ljud

 Niki och Veronika
 Stan
 Brudparet på Handus båt Havanna
 Ut med fendrarna när vi skulle få med oss en försenad norrman

Brölliseriet

I lördags var vi på Nikis brors och Lindas bröllis. Lämnade kameran hemma men försökte köra en klassisk fidelbild a la spegeln. Ursäkta stöket på bilden i bakgrunden. Vår lägenheten är lite lätt kaos för tillfället. Det blir bättre. Brölliset höll i alla fall till på Föilsön och dit åkte vi med båt från Hietsun. Det var ett mysigt bröllis med borgerlig vigsel i trädgården utanför festhuset. Slutade med att vi alla dansade som galningar på bänkarna i båten hem. Väldigt bra meno. 


onsdag 19 augusti 2015

El Stockholmoeriet

Hej från Stockholm. Är bara här fram och tillbaka över dagen. Ska på möten och någon form av konferens. Hemma ikväll igen runt tio tiden. Är redan inne på min fjärde kopp kaffe (är svintrött) och börjar må lite illa. Åt en frulle tillsammans med min finska kollega på Luzette innan. Heavy stuff. 

Var förresten på Flow i söndags. Var faktiskt inte imponerad. Tyckte det var superkul att hänga med tjejerna men i efterhand skulle vi lika gärna kunnat hänga på Ikea istället. Flow var inte alls min grej. Gillar egentligen inte att se hela konserter. Gillar att se några låtar och vandra vidare. Sitta ner eller stå långt långt långt bak. Är förmodligen mer gjord för att jobba på festival än att faktiskt vara besökare. Dessutom var det bara Main stage som fungerade som scen. Resten var små, pluttiga, dåligt ljussatta och så hade de dessutom dåligt ljud. Förlåt Flow tror jag skippar dig nästa år.


lördag 15 augusti 2015

New way homeriet

Jag har en tre dagars biljett till Flow och har ännu inte varit där. Känner mig nästan lite dålig. Men herregud det är nice att ha ett nytt hem. Men jag vill se future islands så kanske jag ändå måste checka in.



Här har vi Alli. Ljuvlig kvinna.

Nytt hemeri

Skeppsredarn här hej! Vi flyttade allt igår. Det tog några timmar och varv med Nikis bil runt kvarteren innan vi hade fått in allt men det gick förvånansvärt smidigt. Sen fixade vi i ordning så gott vi kunde och sov vår första natt i vårt nya hem. Kändes lite konstigt att se mitt hem sedan fem år tillbaka tomt men samtidigt ganska skönt. Ny kula, ny början. Ni vet, fräsch känsla. 
 Från 21 kvadrat till 55... 
Den persiska mattan från Nikis barndomshem är större än mitt förra hem. Tycker att den passar riktigt bra. Det ända är att vi kanske borde tvätta den men det skulle tydligen kosta 600€. Så det lär inte hända på ett tag.
 Den här ska tydligen funka
 Vårt kök är inte direkt modernt men det är ungefär lika stort som min etta på fredan. :D
Sen har vi diskmaskin. Hallelujah!

fredag 14 augusti 2015

FLOW+FLYTTeriet


Vi har packat ihop i princip allt i min lilla lägenhet. Fyllt sakerna i den budgetversion till lådor normala människor kallar ”bananlådor”. Vi får nycklarna 17:30 ikväll och börjar därefter flytta över saker. Sen ska jag på Flow med Y en sväng om. Kolla in Major Lazer och dansa lite. Därefter komma hem till en ny lägenhet och fixa lite där. Har Flowklädkris. Vet ni vad nissarna där har på sig? De är oftast helt superfashion. Fördelen med att jobba på festivaler är att man aldrig behöver se ut som besökarna. Nu är man besökare och jag kommer att se ut som kusinen från landet. Skulle möjligtvis kunna ha något snyggt i min garderob. Men det tog mig ca 30 min att ens hitta ett par trosor i all packning imorse. Väldigt dåliga odds för att hitta superdupercoola kläder med andra ord. Oh well. 

måndag 10 augusti 2015

Flyttreriet

Det har hänt något som inte har hänt på länge. Jag har börjat inredningssurfa. Något jag inte gjort på flera r. Har inte haft utrymmet och där heller inget intresse. Men nu har det kommit tillbaka. Att flytta från 21 kvadrat till 55 när ingen av oss egentligen har några möbler blir spännande. Än så länge har vi kommit fram till att vi kommer att ta min farfars stringhyllor från landet, en stor äkta röd matta från Nikis barndomshem, en bollstol som vi får från en vän men mer behöver vi. Så nu sitter jag här och surfar runt.

Bord, stolar, säng, soffa och allt det där som man behöver. Så spännis. Lär vara en tidsfråga innan hemnetknarkarn Jonski börjar bombadera mig med tips. Tror vi får ta ett glas på saken.



Hemmaeriet

Tillbaka i Finland. Landade på kvällen igår och blev upplockad av Niki från flygplatsen. Den här veckan lär bli ganska intensiv. Ska packa ihop hela lägenheten, städa, fixa, få nycklarna till nya lägenheten, flytta, klämma in lite FLOW och få ordning på allt. Det blir nog bra. Måste bara ta en sak i taget.

Är dessutom tillbaka på jobb igen. Första dagen efter "semestern" och har faktiskt ingen ångest. Antar att det måste innebära att jag gillar mitt jobb. 
Bilden är från Ghosts spelning i lördags och den är tagen av fotografen Cathrin Linnè från front house. Fantastisk bild. 

lördag 8 augusti 2015

Festivaleriet

Är alltså på jobb som PR-nisse igen för Getaway Rock Festival i Gävle. Ni vet, jag och hårdrock går ju väldigt bra ihop. Arga män med svarta kläder och långt hår som de tydligen uppskattar att vifta med. Men det är kul. Jag älskar festivaljobben. Människorna, mitt kaotiska schema och att man får chansen att upptäcka musik man annars inte skulle lyssna på. Till exempel så såg jag hela Raised Fists keikka igår. Dom var så bra! Hardcore och jag kanske ändå går ihop. Who knows?

Men så länge ska ni ta och läsa den här texten. Så jävla viktig.
Photocred: Linda Åkerberg

torsdag 6 augusti 2015

KRKAeriet

Vå lånade som sagt Christers bil häromdagen och körde en timme och nio minuter i en lila Renault utan AC. Det var en upplevelse bara det. Väl där betalade vi någon form av inträdesbiljett och åkte en äldre buss ner för en smal krokig väg till Nationalparken Krka. Väl där vandrade vi runt på gångar, spanade in vattenfall. Tog oss ner till det största fallen och konstaterade att jo det var supervackert men det var lite väl mycket människor där. Kändes som ett otroligt vackert äventyrsbad på en söndag. Så vi vandrade vidare och hittade ett mindre vattenfall där vi kunde hoppa i och var så gott som ensamma. Tycker det är så fuskigt att de inte bara har turkost hav utan även turkost sötvatten. Hur är det ens möjligt? Vad är det som gör det turkost? Varför fick inte östersjön vara turkos? Skön dag i alla fall. Sevärt.
 Det större fallet
 Så fin natur. 
 Mannen bar min väska
 Plums
 Vandrarskor..

På väg tillbaka

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar