tisdag 31 mars 2015

Håreriet

Myser på landet i Ingå med föräldrarna och Niki. Gick till frisören i Strand med honom imorse och visade en bild på någon brittisk modell och gick och drog en kaffe medan Niki blev av med håret. Han blev supersnygg och jag kände mig som en fantastisk hårstylist. Kanske borde göra det till en business. 
Sen har vi spelat TP....jag vann
Tulpaner
Mammas lasagne
Påskduken är på
Nikis nya hår och jag

Landeriet

Söndagen var ganska seg för samtliga som varit uppe lite längre på lördagen. Niki jag och hans bästis från Norge åkte till landet, fiskade, tog en pils på bryggan och mådde lite bättre. Skjutsade bästisen till fluget igår och sen dess är vi ensamma med mina föräldrarhär i Ingå. Ska snart in till byn och titta på när frisören klipper av Nikis långa man. Ska bli spännis. 




lördag 28 mars 2015

Lördageiet

Nu har jag flickfest. Härliga grejer. Ha en fin lördag!



fredag 27 mars 2015

Förälderiet

Är på landet med mina föräldrar som är här från Sverige på påskvisit. Imorgon ska jag i och för sig tillbaka till stan för att ha en liten tjejfest i mitt hem. Eller ja nästan. Niki kommer från Norge så han lär dyka upp ganska sent. Men jag har säkert en kjol eller liknande som han kan få låna. Skulle vara roligt att sminka honom också. Tror i och för sig inte att det helt är hans grej. Men ni ska se hans ögonfransar. Helt fantastiska. 




Luncheriet

Eftersom mitt kontor ligger mitt emot H&M på alexandersgatan har jag en hel del lunchrestauranger att välja mellan. Så tänkte tipsa om mina favoriter.

  • The Cock. Älskar det här stället, fantastiskt mysigt, ställe med riktigt god mat. Både frulle, lunch och middag. Prisvärt, gott och framför allt löjligt trevlig personal. Känns väldigt ofinskt. Dom ler och grejer.

  • Story. Älskar Storys lokal som ligger i mitten av gamla saluhallen. Blir alltid överraskad av lunchen. Tänker oftast ”Det här låter väldigt konstigt” sen får man något framför sig som är helt fantastiskt. Story är lite som man vill ha av en bra marknadsförare. Ge mig det jag inte visste att jag ville ha. Ryktet säger dessutom att det dyker upp en takeaway-version på högbergsgatan inom en snar framtid.

  • Shanghai Cowboy. Med endast några meters gångavstånd från min arbetsplats är det förmodligen här jag oftast hamnar. Även om stället inte har funnits där tidigare känns det nästan som ett andra hem. Har jättegod salladsbuffé med satsad huvudrätt med kaffe och efterrätt. Blir alltid lycklig över att de har stora bitar avocados i sin sallad. Känns lyx plus att jag gillar när kaffe ingår.
Shanghai

Våffeleriet

Nu tycker ni säkert att jag har varit lat som inte bloggat. Men där är det egentligen tvärtom. Har inte haft tid helt enkelt. Har knappt varit hemma. Jobbar, släpar med mig Milla på allt möjligt så att hon ska slippa vara ensam, går långpromenader, kombinerar med lite möten och som ska göras där emellan. Var hemma nio ikväll så förlåt grannarna att jag tvättar så här sent. Men åt i alla fall våfflor. Hann inte göra det igår så satsade på det ikväll. Älskar våfflor. Töntigt nog så är nog min mammas godare. Underligt ändå, vi har samma recept och samma märke på våra järn. Kanske mer grejen att det är hon som gör dom? Vad vet jag?

måndag 23 mars 2015

Måndageriet

Är tillbaka i stan. Var på en kompis utsällning i Vallilla på lördagen tillsammans med Agnes. Alla mina föredetta skolkompisar var där och borde kanske varit kvar längre och umgåtts mera. Har lite dåligt samvete över det. Men hoppas att det kommer fler utställningar eller liknande. Vädret just nu är så så så tråkigt. Kallt rått och grått. Inte ens Milla diggar att vara utomhus. Hoppas det blor en fin påsk. Vill ha grönt, sol och värme.

fredag 20 mars 2015

Soleriet

Bytte ut stan mot landet. Jag behövde frisk luft och Milla behövde lite frihet. Väntar med spänning på solförmörkelsen som man för övrigt inte får titta på utan några speciella glasögon? Jo, för solförmörkelseglasögon äger ju alla. Man får väl inte fotografera solen heller. Inte mycket man får göra med solen nu för tiden. Kommer ihåg när man var liten och föräldrarna sa att man aldrig fick titta på solen för att då skulle man bli blind. Har fortfarande inte kommit fram till hur mycket sanning det ligger i det här. Men som mycket annat man lärde sig när man var liten så kan det ibland vara bra att googla på saken för tydligen får man inte mask i magen av att svälja tuggummi och tysta leken är egentligen inte en lek heller. 

torsdag 19 mars 2015

Ojeriet

Var på en jobbmiddag på The Cock igår som slutade på en kareokebar där vi sjöng Carola och Tomas Ledin. Gick ändå glatt på jobb på morgonen även om jag har känt mig mer eller mindre överkörd av ett ånglok. Skulle egentligen gå och se förhandsvisningen av Måsen på Universum ikväll men insåg att det skulle bli för mycket för mig. Jag vet inte om ni någon gång har suttit på en superlång teater och inte direkt mått kalas, men det är verkligen ingenting jag rekommenderar.

söndag 15 mars 2015

Söndagslisteriet

Stal en lista av Tramsfrans som stulit en del av en mastodontlista från Hanna, som i sin tur snott den från ett barn.
Är du singel? Nej, väldigt upptagen faktiskt
Trivs du med det? Trivs som fisken i vattnet.
Vad är viktigt i ett förhållande? Kärlek, mys, respekt, diskmaskin och gemensamma snacksintressen.
Vad är viktiga egenskaper hos en partner? Att han kan stava, är snäll, kramas massor med mig och har bra humor. Ambitioner tycker jag om också. 
Hade du kunnat tatuera in din kärleks namn på armen? Känns ärligt talat kanske lite whitetrash, Ska jag tatuera mig mera så blir det nog en tribal på svanken  med mitt namn..... haha KUL!
Vad för sorts människor dras du till? Social Butterflies med humor
Har du haft ett one night stand? Aldrig varit min grej faktiskt.
Vill du gifta dig? Det vill jag. Vet inte helt om det där med att gifta sig framför gud och sånt är helt min grej dock. Måste döpa mig först i så fall. Skulle i och för sig kunna ha ett grymt bra dop-party efteråt.
Din klädstil? Väldigt plain. Tycker om färgglada kläder, så som grått svart och vitt.
Har du några smeknamn? Mackan, Lisso, Lintso, Lineriet
Vem litar du mest på? Jehovas Vittnen, dom kommer alltid tillbaka.
Vem skulle du vilja se ut som? Tycker väl om att vara jag. Känns lite otacksamt mot mina föräldrar som lagt ner massa jobb på att få just mig annars. 
Var bor du? I Rödbergen, Monte Rosso. Just nu i Sandefjord i Norge, eller ja tills tisdag. 
Har du haft någon slags ätstörning? Hade en period som jag åt väldigt mycket våfflor. Räknas det?
Vem ringer du när du är ledsen? Till mina föräldrar
Träffat någon genom internet? Var på några Tinderdates faktiskt. Väldigt random.
Har du varit i slagsmål? Hmm. Ja, det fanns på Youtube ett tag där jag slogs med 30 män iklädd kyrkans scoutuniform. En klassiker.
Har du blivit tagen av polisen? Åkte fast med min kompis Fanny för att skjutsa på cykel. #thuglife.
Har du spridit ett rykte någon gång? Helt säkert.
Vad har du gjort idag? Städat, sovit, druckit kaffe, varit i butiken, pratat livet med Niki. 
Vad ska du göra imorgon? Jag har två möten via skype. Ska se urtjusig ut, i alla fall på överkroppen.
Har du ett jobb? Ja, tänk på det. Helt sjukt.
Favoritlåt just nu? Den där "Fucking bitches in the hood"
Var har du praktiserat? På ett nätverk som jag än idag inte förstår vad dom pysslar med, på YLE, på HM, på ett bibliotek, hos en Optiker.
Vad har du haft på dig idag?  En grå tröja och ett par svarta tights. Väldigt sunday.
Skulle du kunna plastikoperera dig? Nej. Kanske jag tänker om på den punkten när jag är gammal rik och relativt hängig. I dagsläget? Nä. 
Vad hatar du? Översittare, människor som inte förstår ironi och drar en föreläsning om självklarheter, populism, vin med korkfel, köer, när saker går långsamt, räkningar, kalla drycker ur mugg, disk, takbelysning, Rudus.
Vad älskar du? Evenemang, folksamlingar, känslan av liv, vänner som man kan lita på, familj, pojkvän, hund, nyklippt gräs, Ingå, mat, choklad, sömn.

lördag 14 mars 2015

Mera Norgöri

Lördag i Norge. Vaknade halv sju och ville gå upp. Niki var inte lika lyrisk över mina nya morgonrutiner och fick mig att somna om och vakna vid halv tolv. Så mycket för mitt nya liv. Vandrade sen runt i Sandefjord innan vi hamnade på berget bakom Nikis hus på ett glas rosé. Nu är alla Nikis kompisar här och hänger. Så kul! Ha en fin lördag.
 Niki lagade frulle till mig 
 Finns massa vårtecken här
 I Norge heter Polly Chewy pops.....
 Jag blev för övrigt väldigt blond hos frisören
Och glad

fredag 13 mars 2015

Norgöriet

Jag är i Norge. Råkade hamna här och ska vara här tills tisdag. Är väldigt glad över att vara här även om jag var tvungen att flyga finnair för ovanlighetens skull. Men här är jag och är nöjd.

onsdag 11 mars 2015

Frulleriet

Behövde förstärkning på kontoret och har därför fått Tinnis som nytt tillskott. Började hennes första dag med att äta frulle ihop på Kiila. Klockan åtta till och med. Började nästan gråta när klockan ringde på morgonen. Har kommit fram till att jag inte är en morgonmänniska och har lite roligt inombords åt att att jag har överlevt tre år på morgon-TV. 

Frullen på Kiila är för övrigt lite som en budgetversion på en hotellfrulle. Ganska lagom för en människa som inte gillar frulle. Plus att den är billig. 7,50€. 

tisdag 10 mars 2015

Changeriet

Är på jobbet. Försöker fundera ut massa siffror och grejer. Kanske inte helt min starkaste sida men man lär sig. Är lite lätt trött på det mesta just nu och misstänker att jag skulle behöva ett lite lätt miljöombyte. Eller en förändring överlag kanske. Bokade för den sakens skull tid hos frisören och eftersom jag lider av hård frisörskräck valde jag efter att ha vandrat fram och tillbaka längs med salongerna den frisör som som såg minst skräckinjagande ut. Får se hur jag ser ut när jag kommer ut därifrån. Mucho spännis.
Bild från förra veckans middag hos Y

måndag 9 mars 2015

Back in B-eriet

Har varit lite dålig på bloggfronten senaste veckan. Tar igen det hela med tråkiga bilder på min smoothie. Å andra sidan var den väldigt god. Börjar bli en bra vana.

tisdag 3 mars 2015

Tisdageriet

Igår var jag sur. Promenerade en två timmars promenad med Milla i kallt, mörkt ösregn. Försökte handla på hemvägen men Aktias kortsystem låg nere i två timmar så jag fick äta tre semigamla ägg som jag hittade i mitt kylskåp tillsammans med en gammal brieost. Skickade ett mindre mysigt meddelande till banken och tyckte synd om mig själv. Å andra sidan var det mer synd om killen som också joinade oss andra kortlösa vid bankautomaten för att han inte hade kunnat betala notan på restaurangen bredvid.

Var i alla fall lite gladare på morgonen och tog en långpromenad med Tinnis och Milla i Brunssan runt åtta innan jag och Milla (som är kontorshund idag) gick till alexandersgatan. Hon ska dock snart åka till sin husse (mitt ex) och hänga där i några dagar och jag ska på middag till Y ikväll. Sånt.

måndag 2 mars 2015

Behaveriet

Alltså min helg. Den som egentligen skulle vara lugn, den var verkligen inte lugn. Eller i alla fall inte fredagen. Mer åt kaoshållet. Den här veckan ska jag satsa på att vara en harmonisk och hälsosam människa. Inte dra livsstilen så extremt att jag skulle få för mig att börja pyssla med crossfit, men ni vet, äta bra, sova, långa långpromenader, frukt och fokusera på sådant som betyder något. Hör helt själv hur flummig jag låter nu. Men tror att det är på tiden jag slutar skylla på att jag är ung. Jag är ju snart 30. Dags att börja uppföra sig lite.


bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar