fredag 31 augusti 2012

Värnamo är som alltid lite speciellt. Den här fredagen blev familjemiddag med vin och prat.
Snart blir det Harrys med systern. Vi tänker dansa och dricka vin. Inget fel med det.
Aloha.

Stockholm

Landar snart i Stockholm. Jag vet inte om man ser det på bilden men det ösregnar ordentligt här (takfönstret). Men är det inte så att svenskarna alltid är lite lite blekare än finnarna? Eller?

torsdag 30 augusti 2012

Serenade

Befinner mig på Silja Lines Serenade på väg till Sveariket tillsammans med pappa. 
Ska vidare till Värnamo och stanna där tills onsdag då jag flyger hem från Köpenhamn.
Mina syskon kommer också att vara på plats så det kommer att bli en ordentlig familjehelg vilket sker ganska sällan nu för tiden. Ska även passa på att umgås med alla mina svenska vänner som är i svängarna. Så roligt. snart snart snart.

 Pappa

Bloggar i hytten i väntan på maten. Bord klockan åtta. yeeh.

Gårdagen

Jag var på det mycket effektiva och husliga humöret igår. Ett sådan humör som man lätt kan få efter en och en halv liter kaffe. Jobbade som vanligt på förmiddagen, gjorde mig därefter av med den hemska tvättmaskinen som bott i min hall sen mars. En herre från Vanda plockade glatt upp den och jag blev förmodligen ännu gladare av dess bortgång. Planterade även en ljung i en kruka utanför min dörr (jag har underligt nog en egen ingång). Kände hur vuxenpoängen flödade och for därefter på skumpa med födelsedagsbarnet Ylva och Jonski. Vi hamnade på en gaybar och drack "Gay Sparkling Wine".

Efter det for jag till Annikas Hejdåfest på Bar Loose. Min kära vän ska nämligen flytta till USA och jobba för Cat Power. Tummen upp för Annika. Kommer sakna henne.
 Ljung i kruka
 Yppis och Jonski
Star Stripes and Annikki

tisdag 28 augusti 2012

Gul&Blå

Jag har som sagt varit på Ikea idag, och som alla andra svenskar (och resten av jordens befolkning) så älskar jag Ikea. När jag bodde i Montreal för en sommar åkte jag dit endast för Marabous mjölkchoklad.  Det problemet har jag inte numera, istället var jag ute efter en ny badrumsmatta (och någon form av vardagsäventyr). Jag var väldigt duktig och kom hem med endast den tilltänkta badrumsmattan och en fakepäls till Milla a la 14,95€. Känner mig nästan stolt. Det är få människor som lyckas ta sig igenom och ut ur Ikea med endast det som de tänk sig från början. Sneaky butik. Men poäng till mig och min nya badrumsmatta.
Ett stycke fakefår till Millan
 Ett stycke illgrön badrumsmatta.
 Nej men titta, den nya klassikern. 





SHM

Jag är inte alls på Ikea. Det är bara som det ser ut.
Ser lite kompakt ut. 

Solsidan syndrome

Henrik Jansson har en point.
Emellanåt kan jag känna mig helt slut. Förstår inte hur folk lyckas få ihop allting. Jag tycker att jag kämpar varje dag med att försöka hålla alla kanter uppe och då är det ingenting emot vad småbarnsföräldrarna gör. För min del kan det kännas väldigt svårt att få en jämn balans. Satsar man mer på något område lider alltid något annat. Satsar du mer på skolan, skiter sig jobbet, satsar du fullt på jobbet skiter sig skolan. Satsar du fullt på båda har du zero privatliv. Satsar du fullt på privatlivet skiter sig ekonomin. Satsar du fullt på ekonomin har du inget privatliv osv.
Det är inte alltid enkelt och någon del i livet blir oftast oavsett lite lidande.

Nu har jag ingen erfarenhet av att vara förälder och kan bara föreställa mig hur en sådan vardag ser ut. Barn, fritid, karriär, ekonomi, kärleksliv, hem. Minst sagt en utmaning.
Tror ändå att många småbarnsföräldrar som lider av "solsidan-syndromet" skulle må bättre av att höra en släng äkta vardagssanningar från varandra. Jag skulle förmodligen också bli stressad om mina barn var pain in the ass och alla andras barn var superdupergulliga iklädda rosa gantkläder från morgon till kväll. Perfektionsstress mår ingen bra av. Förmodligen inte heller barnen. Jag har inte dött av att gå fulla dagar på dagis eller äta köpt barnmat. Om man helt enkelt sänker ribban och tänker att "jag gör så gott jag kan" så lär livet bli lite lättare och förmodligen roligare.
Det tror jag. Även om jag nu bara har en hund att ta hand om.

måndag 27 augusti 2012

Dålig dagsresumé

Jag har varit en dålig bloggare idag. Har känt mig lite blogg-inspirationslös och trött.
Fick en ny kollega idag som jag börjat lära upp. Yeeh. Hon och jag kommer att turas om med morgonturerna så det känns skönt med lite delat ansvar. Hade dessutom med mig doggyn halva dagen på jobbet, hon skötte sig och sov snällt under mitt skrivbord. Har även shoppat flygbiljett hem från Sveariket nästa onsdag och gått runt Brunnsparken. Nu kikar jag på senaste avsnittet av Awkward. Love it.

söndag 26 augusti 2012

Städeri

Städade mitt minimala hem ordentligt. När jag var liten lekte min syster ofta en lek med mig som gick ut på att jag var med i en tv-serie. Jag skulle tävla med ett annat likadant rum som hennes och städa hennes rum så fort som möjligt medan hon själv satt på sängen och tog tiden. Jag blev till slut ganska bra på städandet och det var först som vuxen som jag insåg att hon lurat mig. 
 Ungefär samma ålder som man inser att tysta leken största funktion inte egentligen är lek.

 Vill måla om de bruna väggarna ljusgrå

 Ingen aning vad folk har poesierat ihop
 Diskeri

Fredan

Tillbaka på fredan med pälsen. Shoppade hundavmaskningsmedel på Stockas apoteket. 
Ungefär lika roligt att köpa som tamponger. Samma kategori. Nu ska jag röja upp lite här och kanske därefter hitta på något med Yppis. Sånt.

Citydog

Har tvättat håret i havet med miljöschampoo, vet inte om det blev sådär hemskt bra. Känns lite tuffsigt.
Ska snart äta middag i trädgården med pappa innan han skjutsar mig och rävhunden tillbaka till stan. Nu är det nämligen slut på rävens semester och hon är från och med idag återigen en stadshund. 


lördag 25 augusti 2012

Efter regn kommer solsken

Ni får ursäkta klichérubriken. Det var helt enkelt det första slog mig när jag vaknade upp av solen vid lunchtid. Behövde verkligen sova ut med telefonen på tyst och efter en vecka av morgonturer var det inte direkt svårt.  Det är annars ljuvligt väder här i Ingå idag även om det börjar kännas lite höstigt.
Minisemester.



 Pappa hittade en snok
 slutlupinerat

 Bustern åkte upp

Knatarellmackor till lune.

fredag 24 augusti 2012

TGIF

Nu packar jag min halvtrasiga weekendbag och tar tåget till Ingå.
Ett filmtips till er som tänker ta det lugnt hemma ikväll är feelgoodaren "We Bought A Zoo" med Matt Damon och Scarlett Johansson. Sevärd.


torsdag 23 augusti 2012

Konstens Natt

For en snabbis med flickorna till Maxill och kollade in Ronyas keikka. En tjej med fantastisk röst och otrolig utstrålning. Efter det for vi hem till Yppis på vin. Det hela resulterade i en ganska skön torsdagkväll som man definitivt kommer att komma ihåg i november när man är av den åsikten att Helsingfors aldrig lever. Jag var dock väldigt övertrött av morgonturer och gick på högvarv, sådär att jag skrattade åt allt och ingenting. Förlåt. Nu är jag hemma och ska sova. Morgontur imorgon. 
Jonski, Ama och Yppis
Tack Ama för vinet

Helsinki Domino

What doesn't kill you

Lagar mat och funderar på kvällen. Är egentligen helt slut men känner ändå att man borde uppleva konstens natt. Är lite sugen på dominogrejen som börjar vid Obban och slutar på Senatstorget.
Dessutom spelar Ronya på Maxill och det skulle vara kalas med en minisväng dit också. Men därefter borde jag nog hem och hålla mig i horisontalt läge.

Har fixat saker idag som tagit mig lite för lång tid att fixa. Glömmer emellanåt bort det här med att skjuta på jobbigheter gör jobbigheterna ännu jobbigare. Kanske jag lärde mig någonting den här gången. Kanske inte. Upp till bevis. Older and wiser.
I morgon efter jobbet åker jag till lande (Ingå) och hänger med pappa som fortfarande är här.
(och snyltar på hans kamera)

Word

Varför vi behöver en europeisk lagstiftning gällande konfliktmineraler.
Svaret har vi här.

Morgon

Jag är på jobb. Inga konstigheter med andra ord.
Ett stycke sminklogebild
Tinnis tyckte att jag såg lite nere ut och gjorde mig en gullig macka:)

onsdag 22 augusti 2012

Hemlös

Min fina vän Malin blir hemlös i staden Stockholm inom en alltför snar framtid.
Hör ni, ser ni eller vet ni något ledigt hem i Stockholmeriet så hör av er.
Tack.

tisdag 21 augusti 2012

Vardagsmat - Broccoligratäng med skinka

Jag är nu fullt medveten om att det här inte ser ut att vara så mycket för världen. Men.
Det är gott, enkelt och ganska hälsosamt. Eller åtminstone väldigt GI om man nu bryr sig om sånt.

Så what to do?
Sätt ugnen på ca 200 grader (beror lite på ugnen).
 Är broccolin frusen så tina den lite och häll av vattnet.
Lägg broccoli och bitar av skinka i en ugnsfastform.
Gör en helt perros bechamelsås och häll den över kalaset.
Skuff in i ugnen tills osten i såsen fått färg.
Ät.

Hundar och hundmänniskor

Milla flyttar tillbaka hem på måndag vilket förmodligen kan vara helt hälsosamt för min del.
Just nu har jag svårt att gå på stan utan att tycka att varenda fyrfofta förbipassagerande är superdupergullig. Tyckte till och med nästan att en katt var söt. På gränsen till skrämmande.

Man blir lite av en mamma när man har hund. Veterinären har tex förbjudit mig att googla krämpfunderingar efter att jag flertalet gånger sprungit in på kliniken och hävdat att Milla kommer bli blind eller dö. Men det blir så. Hej google, "Varför rinner doggyns öga?". Google svarar cancer.

Hund-internet är nästan värre, fullt av galna hundmänniskor som alltid, alltid vet bäst.
Världens värsta bezzerwissar hänger ständigt på dessa "hundforum" där dom klagar vilt på hur andra sköter sig. Läste en gång ett inlägg av en 17-årig tjej som funderade på att skaffa hund. Hon uttryckte sig väldigt moget och hade bra funderingar men ville veta lite mer om en viss ras av andra ägare. Svaren hon fick var skrämmande aggressiva och någon tyckte att hon lika gärna kunde gå och dö.

Jag svarade själv på ett inlägg om hur "Ens egen tollare är".
Jag berättade att min tollare har en förmåga att emellanåt ta det ganska lugnt. Det hela resulterade i andra galna tollarägare som argt ville berätta att jag är en dålig hundägare och inte har en aning om vad jag pratar om. Men som alla vet, så finns det knäppisar precis överallt. Aight?

måndag 20 augusti 2012

Bröllopet

Grattis Anna och Peter! Hoppas ni får en fab bröllopsresa! Cheers.

Jobb

Första sändningen för säsongen gick jätte bra även om vi råkade ut för en släng regn. Jag märker bara hur ovan jag är att gå upp så här omänskligt tidigt. Klarade mig fram till lunch innan jag svimmade på soffan. Fortsätter med en lugn kväll med te och mackor framför Awkward. Vissa dagar behöver man helt enkelt bara ta det lite lugnt. Dessutom fick mitt konto lite morkkis efter lördagen. 
Inget plus i den boken. 
Första sändningen i fula iphonebilder.
Peppson i rutan.

söndag 19 augusti 2012

The Key

Jobbets portnyckel har en förmåga att försvinna. Lösningen: Ny Nyckelring.

lördag 18 augusti 2012

Wedding

Those were the days my friend

Gårdagens kräftis som jag var med och ordnade på jobbet blev fenomenal.
Jag hann inte ens gå hem och byta kläder innan skiveriet började. Jag hade dessutom snällt bestämt mg för att ta det lugnt och gå hem i tid. I stället fann jag mig själv dansandes på Ryymy Etus bord tillsammans med jobbgänget tills stängning. Det är en underlig bar och förmodligen den enda där det är kutym att dansa på borden.

Men nog om min kväll. Idag är det en av mina bästa vänner Annas dag.
Hon nämligen gifta sig med sin älskade Peter i tyska kyrkan.
Så nu ska jag snabbt till jobbet där Tinnis fixar till mig.
Efter det blir det bröllop och jag ska äntligen få se Anna säga ja till Peter.
Day of love.
Idag gifter du dig! 

fredag 17 augusti 2012

Nästa kräftskiva

Nu kör vi.

Jag om..


  • Underskattad syssla: Pussla. Förvånansvärt roligt.
  • "Tvångssvenskan" Förstår mig inte alls på det här gnället. "Stackars mig, jag måste gå i en av världens bästa skolor och lära mig ett extra språk". Var glada att ni har turen att berikas med ett extra språk gratis. Två språk, dubbla möjligheter. Vad är egentligen problemet?
  • Julian Assange: - Håller med Aftonbladet. "Hjälten som blev patetisk".
  • Vad man inte får missa i höst: Elisabeth möter (Samtalsserie på YLE5).
  • Boktips: 1Q84 (har snart läst hälften, superduperbra)
  • Dvdtips: Hungergames, välspelad, snygg och bra.
  • Vin: Mudhouse (Vitt från Nya Zeeland)
  • Klädväg: Svarta jeans. Bra bas.
  • Vad jag inte vill ha i klädväg: Jeffrey Cambells klumpskor.
  • Mannerheimfilmen: Grattis. Hoppas den blev bra.
  • Bästa baren i Helsingfors (Just nu): Club Cabin på Skifferholmen.
  • Bästa lunchresturangerna i Helsingfors (just nu): Balzac och Fafas. Båda finns på Stora Roban.
  • Min finska: Har helt plötsligt börjat förstå språket ganska bra. Nu försöker jag plugga ord och lyssna på finsk radio. Yeeh!

torsdag 16 augusti 2012

Te

Det finns få butiker som är så roliga att besöka som tebutiker. Det känns nästan gammaldags att stoppa huvudet i olika burkar över en disk.
Det finns dessutom en fantastisk liten butik på Annegatan, hörnet av Nylandsgatan som öppnade för två år sedan. Kvinnan som har butiken jobbade tidigare på Nokia men sa upp sig efter femton år och öppnade därefter eget. 

Eftersom jag är ett stort fan av grönt te, slutade kalset med 100 gram av tre olika sorter. Bland annat en fruktig blandning som heter Pink Summer. Det är trots allt inte höst. Än.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar